zaterdag 15 maart 2014

Stoppen met school niet altijd slecht

Bijna iedereen kent het bedrijf Microsoft wel. Iedereen denkt meteen aan de Personal Computers met de bekende Windows-software. Door wie is het nou eigenlijk opgericht en wat is het verhaal achter Microsoft?

Microsoft
De Altair 8800
Microsoft is 's werelds grootste softwarebedrijf, maar hoe kwam het nou tot stand? De oprichters zijn Bill Gates en Paul Allen. Bill Gates is hiervan de bekendste. Gates en Allen waren twee vrienden met een grote interesse in programmeren voor pc's. De Altair 8800 minicomputer was de aanzet om het bedrijf Microsoft op te richten. Gates en Allen dachten een dat zij wel een interpreter konden schrijven voor de Altair 8800. Gates belde MITS, de fabrikant van de Altair, en blufte dat hij samen met Allen een programma had geschreven. MITS wilde dit wel zien en dus werkte Gates aan het programma dat Allen later aan MITS kon presenteren. In 1975 besloot MITS de BASIC-interpreter te kopen. Dit was de geboorte van het door Allen bedachte "Micro-soft". Microsoft zou Bill Gates en Paul Allen later multimiljardair maken.


Software
In 1980 bracht Microsoft het besturingssysteem Xenis op de markt. Echter werd MS-DOS veel belangrijker binnen de besturingssystemenmarkt. MS-DOS werd later weer opgevolgd door Microsoft Windos, dat nu het belangrijkste besturingssysteem ter wereld is. Microsoft staat niet alleen bekend om hun besturingssystemen. Ze brengen namelijk ook andere software op de markt zoals het Microsoft Office pakket. Dit pakket bestaat uit de bekende en veelgebruikte software zoals Microsoft Word en Microsoft Excel. Microsoft heeft sinds de oprichting veel verschillende software op de markt gebracht, van een antivirus tot een vliegsimulator.



Bill Gates
Bill Gates is nu de rijkste man ter wereld na Carlos Slim weer van de troon te stoten. Het opvallende aan Bill Gates is dat hij besloot om zijn studie aan de Harvard Universiteit niet af te ronden. Dit deed hij nadat Allen hem om de Altair 8800 had gewezen. Dit is een zeer goede en lucratieve beslissing geweest.  Tegenwoordig wordt er vaak geadviseerd om zo lang mogelijk door te leren, maar Bill Gates beweest het tegendeel. Dit zegt natuurlijk niet dat stoppen met de studie altijd zo goed uitpakt, maar Bill Gates heeft zeker geen spijt van deze keuze.

Microsoft heeft dus zeker een eigen identiteit. Wie aan Microsoft denkt, denkt ook meteen aan Bill Gates en aan Windows.




Koen van Schaik
1639422
koen.k.vanschaik@student.hu.nl
D06

Geen opmerkingen:

Een reactie posten