zondag 9 maart 2014

You can't rollerskate in a buffalo herd.

Trillingen in de lucht die ervoor zorgen dat er iets te horen is. Geluid is een erg belangrijke factor in het begrijpen van allerlei dingen. Stel je eens voor, je zit televisie te kijken en er is alleen beeld. Dit zou de televisie direct een heel andere dimensie geven.  Geluid is werkelijk overal en we kunnen het ons eigenlijk nauwelijks voorstellen. Wat voor invloed heeft geluid nou bij bepaalde beelden?

Ik heb gekozen voor een nummer en ga kijken of het nummer beter past bij een bepaalde video dan bij een andere video.

Roger Miller
De artiest was Roger Dean Miller, Sr. en bracht "You can't rollerskate in a buffalo herd" uit in 1965. Roger Miller werd geboren op 2 januari 1936 en was een Amerikaanse singer, songwriter. Hij staat bekend om zijn country/pop hits. Naast de zang speelde hij gitaar, drums en viool. In 1992 stierf Roger miller op 56-jarige leeftijd aan longkanker.


Video 1 (Jackass 3 -  Roller buffalo):

In de videoclip van Roger Miller heerst er een erg leuke en rustige sfeer is. Jackass, dat het nummer gebruikt voor één van hun stunts, hebben een heel ander doel met de muziek van Miller. Ze willen een sarcastisch beeld geven aan de video door te zeggen: Je kan niet rollerskaten tussen een kudde buffels. Johnny Knoxville heeft voor deze actie een paar rollerskates aangetrokken. Deze stunt is dus eigenlijk verzonnen op basis van het lied. Het lied versterkt de idiote en aparte sfeer in de video.


Video 2 (The Muppet Show: The Gogolala Jubilee Jugband - "You Can't Rollerskate in a Buffalo Herd"):


Deze video heeft een heel andere boodschap. Bij The Muppet Show proberen ze een leuke en gezellige boodschap over te brengen. Deze gezellige sfeer past ook bij de countrysfeer van het lied. Bij deze video zijn de Muppets ook gekleed als herders/boeren en ook de omgeving laat duidelijk zien dat het country is.

Conclusie
Ik vind het lied van Miller persoonlijk beter en leuker onder de clip van Jackass. Dit komt omdat het een sarcastische video is en erg tegenstrijdig is met het lied. Het lied is erg rustgevend en soft en dat is de video totaal niet. De video is erg lachwekkend en best hard en dit zorgt voor een leuke combi.




Clip:
 


Koen van Schaik
1639422
koen.k.vanschaik@student.hu.nl
JDC-D06




Geen opmerkingen:

Een reactie posten